Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu, 11 ille birlikte Hatay’ın da zarar gördüğü büyük felaketin 90. gününe denk gelen 6 Mayıs günü Ankara’da Dr. Halit Suiçmez’in konuşmacı olduğu “Depremin Ekonomipolitiği” konulu konferans düzenlendi.
Açış konuşmasını yapan dönem sözcüsü Müslüm Kabadayı, “Depremin Ekonomipolitiği” konusunda, “6 ve 20 Şubat depremlerinin yarattığı büyük yıkımın yaralarını dayanışmayla sarma konusunda Demokratik Kitle Örgütleri öncülüğünde önemli çalışmalar yapıldı. Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu olarak depremzedelerin ihtiyaç duydukları gıda, araç-gereç konusundaki yardımlarımız yanında çocukların ve gençlerin içün kitap, kırtasiye, oyuncak ve eğitim materyallerine ağırlık verdik. Antakya’da kurduğumuz İlkay Efe-Alaattin Keleş Çadırkütüphanesi’nde eğitim yanında sanatsal ve edebi faaliyetlere başladık. Depremzedelerin hukuki hakları konusunda hukukçu dostlarımızla destek vermeye de çalışıyoruz. Bu konuda Avukat İbrahim Göçmen’e çok teşekkür ediyoruz.
Bugünkü konferansımızla da Dr. Halit Suiçmez arkadaşımız, depremin fiziki ve toplumsal yıkımının bu denli ağır olmasının ekonomik ve politik nedenlerini bilimsel temelde ortaya koyacak. Bu konferanstan, katılımcıların katkı ve önerilerini de alarak, yapılması gerekenlerle ilgili bir program çıkarmayı hedefliyoruz. Zaten 14-15 Nisan’da Hatay’a yaptığımız ziyaret, görüşme ve gözlemlerden hareketle hazırladığımız raporu ilgili kuruluşlara vermeye başladık. Rapordaki saptama ve önerilerimizin takipçisi olacağız.” dedi.
Konferansın sonunda, Hatay’la ilgili hazırlanan raporun ve basın açıklamasının hazırlanmasında emeği geçen Doç. Dr. Kemal Dil’e, Eğitimci-Yazar Hatice Topçu Şap’a, Eğitimci-Yazar Sadık Güvenç’e, Şair-Yazar Selami Karabulut’a, Eğitimci-Yazar Cevat Bayrak’a, Şair-Yazar Leyla Karataş’ a teşekkür belgeleri verildi.