CHP Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen forumda ‘Politikaya Politik Bakış’ ana temalı bir forum düzenlendi.
CHP Şişli İlçe Eğitim Sekreteri Av. Caner Kartal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve İletişimci yazar Ayşen Şahin’in ‘Hak ve Görevler;edilgen Yurttaşlıktan Etken Yurttaşlığa” konusunda görüş belirttiği forumda; Türk Tabipler Birliği önceki ikinci başkanı Hataylı hemşehrimiz Dr. Ali Çerkezoğlu, “Toplumsal muhalefette nereden nereye” konusunda görüş belirtti.
Çerkezoğlu’nun belirttiği görüş ve düşüncelerden bazı başlıklar ise şöyle:
Dr. Ali Çerkezoğlu’nun sunumunda; Toplumsal Muhalefet Nerden Nereye? ve tabiki Deprem…. Kadim Antakya… Dayanışmayı esirgemiyelim…
Etkin yurttaş mıyız, değil miyiz? Medya iletişim araçları ve yandaşlaşma… Sosyal medya… Çatışma… Şiddet… Doğrudan, Yapısal, Simgesel Şiddet…?
Eylemler bir işe yarıyor mu? Miting ve basın açıklamaları sonuç getiriyor mu? Bu tarz ne vad ediyor? Gezide hayat vadediliyor du? Şuan mücadele mutluluk, gelecek, iyi bir yaşam vad ediyor mu? Bir birimizin aklından geçeni söyleyince , tatmin olunca sorun çözülüyor mu? Ne vad ediyoruz? Makbullüğü zorluyor muyuz? Mücadele yöntemleri sonuç üretiyor mu? Sonuç üreten yaratıcı fikir ve eylemler yapıla biliyor mu? Yaratıcı fikirler ile gaz, şiddet, taciz, sorunu kitleyecek- sistemi kitleyecek sivil itiatsizlik yapa biliyor muyuz? Gelecek vaad edebiliyor muyuz? Yaşam, iyi bir yaşam vaad edebiliyor muyuz?
Yaratıcılık
Toplum çıldırmış durumda? Yan yanalık vaad edebiliyor muyuz? Ne vaad edebiliyoruz? Cehennemin kapılarını kapatmayı vaad edebiliyor muyuz? Bunu yapa biliyor muyuz? İsrail zulmünü teşhir etmeyi aşıp, İsraile giden gemileri durdurabiliyor muyuz? Limanları, tekstili kilitliyebiliyor muyuz? Seçimlerde kimin aday değil, ne yaptığımız, ne yapacağımızı ifade edebiliyor muyuz? Dünyanın altını üstünü kaldırıp silkeleye biliyor muyuz?
Günümüze uygun yaratıcı fikirler ile mücadeleyi nasıl örebiliriz?
Fikir hürriyeti otoroterleşmeyi getirmemeli , önemsenmek için iş üretmeyenin herşeyi eleştirmesi adı altında çekirdek kabuğunu doldurmayacak iddiaları ifade etmesi de hak değil… Fikir adı altında emek, iş baltalanmamalı, böyle bir sonuç oluşuyorsa- emeği öldüren- bu toplumsal- örgütsel- birlik- dayanışma hedefi üretmez, tek şey üretir. Çatışma, ego, hamaset ve itibarsızlaştırma… onun için bu yöndeki kişiler içerde değil dışarda olmalı…!
Genç kuşakların durumunu yüzleştirmeli… Bunu masaya yatırmalıyız…Tüm yapılar üretim, iyi bir yaşam, toplumsal ahlak, dayalıklılık, yaratıcı fikirler, iyi bir hayat, çok sağlam bir etik örgütlemek gerekiyor.
Başka bir tahayyül gerek, herşeye üzülen, fayda odaklı bir toplum değil, üretken, gelecek vaad eden, ezbere yenilmeyen, mhafazakar olmayan, daha iyisini ortaya koyan bir yürek gerek…